Inspiratie Rotterdam

Historisch Museum, Rotterdam [NL]
Het Schielandshuis
03 Jul 2007 – 24 Feb 2008
fotografie nu

Rotterdam is eigenzinnig, jong, veelzijdig en multicultureel: een inspiratiebron voor creatieven uit allerlei disciplines. Het Historisch Museum Rotterdam laat de stad door de lens van topfotografen zien.
Foto´s en films tonen het alledaagse rotterdam van de afgelopen 15 jaar in een bepaald niet alledaagse mix van onderwerpen, invalshoeken, technieken en stijlen.
Van de met blote handen omgewoelde grond van schooltuinen, de stijl van de straat en het leven in een bejaardentehuis tot de woeste leegheid van ooit drukke havengebieden, de grandeur van de nachtelijke stad en de verstilde hoge blik van een vliegerperspectief. Een inspirerende kijk op een veelzijdige stad.

Met werk van: Kim Bouvy, Karel Doing, Adrienne van Eekelen, Carel van Hees, Merijn de Jong, Rince de Jong, Helena van der Kraan. Gina Kranendonk, Awoiska van der Molen, Bas Princen, Gerco de Ruijter, Eric van der Schalie, Otto Snoek, Ellie Uyttenbroek, Ari Versluis, Hans Wilschut

Passionate magazine besteedt in het juli-augustus nummer uitgebreid aandacht aan het thema Inspiratie Rotterdam.

historischmuseumrotterdam

camouflage1.jpg
‘camouflage’, 2006, Rotterdam (view details about this work)


  • share on