Hidden Harbour Open dag

Op zaterdag 25 juni is de unieke gelegenheid om het kunstwerk HIDDEN HARBOUR, gemaakt voor het World Port Center in Rotterdam te bezoeken.
Dit vindt plaats gelijktijdig aan het symposium New Topographics bij het Nederlands Fotomuseum.

Dat de invloed van de New Topographics nog steeds actueel is kunt u tevens zien bij het Havenbedrijf in het World Port Center aan de Wilhelminakade in Rotterdam. U kunt zich aansluiten bij rondleidingen door fotograaf Hans Wilschut langs zijn levensgrote fotowerken uit het project HIDDEN HARBOUR. Aan dit project heeft Hans Wilschut ruim twee jaar gewerkt en hij maakte het kunstwerk in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam.

De levensgrote lichtbakken waaruit het kunstwerk bestaat, zijn geplaatst in de liftwachtruimtes in het World Port Center. Het perspectief dat Wilschut koos en het moment van de dag waarop hij zijn foto’s maakte zorgen samen voor een bijzonder beeld. Als toeschouwer kom je terecht op plekken in de haven die niet toegankelijk zijn voor publiek.

-> Documentaire 010 FOTO ROTTERDAM

Bekijk tevens in de Filmlounge in het Nederlands Fotomuseum de documentaire ‘010 Foto Rotterdam’ van filmmaker Marc Schmidt. In deze film wordt o.a. Wilschut gevolgd tijdens het werk aan zijn project in de Rotterdamse haven.

Of bekijk de gehele documentaire hier.

 

-> HIDDEN HARBOUR RONDLEIDINGEN/ HIDDEN HARBOUR TOURS

Rondleidingen door Hans Wilschut, gecombineerd met bezoek aan de presentatie ‘beeldkwaliteit in de haven’, over gebouwen en landschap, vinden op zaterdag 25 juni plaats om
10.30 uur, 11.30 uur en 12.30 uur.
maximaal aantal bezoekers per keer 100. Aanmelden bij het World Port Center op de dag zelve.
vol = vol

Rondleidingen met toelichting door Hans Wilschut (alleen Hidden Harbour) vinden tevens plaats op 25 juni om
15 uur en 16 uur.
maximaal aantal bezoekers per keer 40. Aanmelden vanaf een half uur voor aanvang.
vol = vol.

NB VERGEET NIET EEN IDENTITEITSBEWIJS MEE TE NEMEN IVM DE BEVEILIGING

Bekijk foto’s over het project Hidden Harbour hier.

Bij het project verscheen vorig jaar tevens de gelijknamige publicatie, uitgegeven door NAI publishers.


  • share on