Platform 57

De Nederlandse kunstenaar Hans Wilschut maakt speciaal voor Platform57 in Den Haag de site-specific installatie ‘System As Second Skin’.
Hans Wilschut maakte speciaal voor deze installatie een foto in Hong Kong, van een ongeordend pijpenstelsels dat als een organisch geheel aan de buitenzijde van een gebouw hangt. Wilschut combineert zo letterlijk het informele karakter van ruimtelijke ordening in Azië met de veel strakker georganiseerde Nederlandse samenleving.
De enorme foto volgt de architectuur van het bijzondere gebouw van architect Sjoerd Schamhart uit 1957. Het beeld beslaat de hele muur boven de linkervleugel. De foto is als een dunne folie aangebracht op de tegelwand en wordt als het ware één met de structuur van het gebouw. Daarnaast toont Wilschut een aantal fotowerken in de tentoonstellingsruimte van Platform57.

De tentoonstelling opent zondag 5 mei om 16.00 uur.
Locatie: Platform57, Zuidlarenstraat 57, Den Haag.
Duur: van 5 mei tot en met 30 juni 2013

Meer informatie

_fusion
Fusion, 2012, Utrecht (details hier)

Hans Wilschut reflecteert met zijn fotowerken op meeslepende wijze op hedendaagse ontwikkelingen in de stedelijke omgeving in onder meer Europa, Afrika, Azië en Amerika. Het zijn spectaculaire landschappen, gefotografeerd vanaf bijzondere standpunten. Hij klimt met zijn grootformaat camera in hoogwerkers, kranen en op bruggen. Regelmatig gaat dit gepaard met intensieve onderhandelingen met de plaatselijke autoriteiten, maar uiteindelijk bereikt hij altijd zijn doel.

Naast ‘System as Second Skin’ is onder meer het grote fotowerk ‘Fusion’ te zien. Dit beeld combineert de kantooromgeving van een bankkantoor met een parkeerplaats van een tegenoverliggend kantoor dat al lange tijd leegstaat. Het werk zet zo op poëtische wijze de huidige bankencrisis af tegen de langdurige leegstand van kantoren.

‘System’ wordt mede mogelijk gemaakt Stroom Den Haag, Gemeente Den Haag, Vestia en I-oms

Platform57 brengt kunst in Escamp
Platform57 is een nieuw podium voor beeldende kunst in het gebouw Zuid57, het culturele hart van de wijk Escamp in Den Haag zuidwest. Platform57 programmeert tentoonstellingen met ruimtelijke beeldende kunst en site specific installaties op verschillende plekken in, op en om het gebouw. Ook organiseert Platform57 diverse activiteiten rond de tentoonstellingen zoals educatieve programma’s en filmavonden. Behalve Platform57 zijn ook Theater Dakota, een dependance van Filmhuis Den Haag en een dependance van het Koorenhuis in Zuid57 gevestigd.

Om dit project mede mogelijk te maken, verschijnt bij er bij Platform57 Editions een speciale Hans Wilschut kunsteditie:

SASSrepro

‘System As Second Skin’, 2013, Hong Kong.
Formaat 20.7×30 cm. Editie 30.
Ultrachrome print op silver gloss white paper op dibond.
€195,00 ex. verzendkosten.
Deze is verkrijgbaar via de webshop van Platform 57


  • share on