Dey Your Lane! Lagos Variations

17 June – 04 September 2016

“Dey your Lane!” is een typische uitdrukking in Lagos voor ˜het gaat je geen moer aan”. Een handige frase, als je weet dat de mensen in Lagos zeer dicht op elkaar wonen in een van de snelst groeiende steden ter wereld. Via fotografie, video en soundscapes verbeeldt de tentoonstelling de individualistische en creatieve dynamiek die de megastad opwekt. Je ziet hoe ze hun privé- en gemeenschappelijke ambities waarmaken en hoe ze zich de openbare ruimte van de megapolis toe-eigenen. Een rijk gevuld programma vol Nigeriaanse cinema, literatuur en hedendaagse dans omkadert de tentoonstelling.

Curator: Azu Nwagbogu (director LagosPhoto)
Kunstwerken van: Abraham Oghobase (Lagos), Adeola Olagunju (Lagos), Adolphus Opara (Lagos), Akintude Akinleye (Lagos), Andrew Dosunmu (New York), Bas Losekoot (Amsterdam), Cristina de Middel (Mexico City), David Uzochukwu (Brussels), Francois Beaurain (Paris), George Osodi (Lagos), Ik Ude (New York), Ikir Jones (Lagos), Kadara Enyeasi (Nigeria), Karimah Ashadu (London), Lard Buurman (Amsterdam), Logo Oluwamuyiwa Adeyemi (Lagos), Lakin Ogunbanwo (Lagos), Lorenzo Vitturi (London), Medina Dugger (Lagos), Robin Hammond (Auckland), Samuel James (New York), Zina Saro-Wiwa (New York/Lagos), Uche Okpa Iroha (Lagos), Hans Wilschut (Rotterdam)

Opening: 16 June, 6:30 pm

Bozar/ Center for Fine Arts
Rue Ravensteinstraat 23
1000 Brussel [B]

www.bozar.be


  • share on