Castle

2017
Johannesburg
archival print/dibond/white frame
135,9-180 cm, (edition 5 + 2 a.p.)

The Three Castles Building is een monumentaal historisch gebouw in het centrum van Johannesburg dat refereert aan de koloniale tijd. Het werd gebouwd in 1894 en het begon als een fabriek voor de productie van ‘Three Castles’-sigaretten, waarbij de gevel een krachtig marketinginstrument voor het internationale merk werd. Aanvankelijk waren er 100 vrouwelijke arbeiders in dienst om de sigaretten te rollen, maar tegen het einde van de jaren 1890 werd deze rol overgenomen door machines. Het gebouw verkeert al tientallen jaren in een erbarmelijke staat en staat op de Zuid-Afrikaanse ‘In Danger’-lijst. Het gebouw is verwoest door een brand, vandalisme, de elementen en de tijd zelf en alleen de gevel van het gebouw is nog over.


  • share on