BANK

Voor het boek BANK, een gebouw bouwen, fotografeerde de Rotterdamse beeldend kunstenaar/fotograaf Hans Wilschut de totstandkoming van een jong Eindhovens icoon: het nieuwe kantoor van Rabobank, een bouwwerk ontworpen door het befaamde architectenbureau UNStudio. Voor zijn foto’s zocht Wilschut de hoogte op, hij nestelde zich in een bouwkraan en richtte zijn focus in eerste instantie op de indrukwekkende leegte onder hem. Abstracte foto’s van een verlaten zandvlakte, vruchtbare grond voor beton. In de periode die volgde zou de fotograaf een unieke relatie met zijn onderwerp opbouwen. Hij was erbij toen het grondplan langzaam vorm kreeg, legde de groeistuipen vast en kon het bouwwerk vanuit de kraan uiteindelijk bijna aanraken. Door de ogen van Hans Wilschut zien we de conceptie, draagtijd en geboorte van een uniek gebouw.

BANK

Verschijningsdatum: 14 december 2017
Idee en Fotografie: Hans Wilschut
Art direction en ontwerp: Studio Beige
Beeldredactie: Studio Beige, Hans Wilschut
Tekstredaktie: Daan Dekker
Productie: Wouter Blom, Alexandra Smith

Uitgever: OVG Real Estate
Distributie: Trichis

Taal: Nederlands
Formaat: 235-345 mm staand
272 pagina’s, geillustreerd (kleur en zwart wit)
ISBN:789492077998

Prijs € 65,00 excl verzending.

Wilt het boek bestellen stuur dan een mail.


  • share on