Context

2019
São Paulo
archival print/dibond/white frame
150-198 cm, (edition 5 + 2 a.p.)

In de drukke straten van São Paulo kan zelfs een reus verdwalen. De Copan – een gebouw dat zo kolossaal is dat het zijn eigen postindex heeft – is paradoxaal genoeg nooit te zien, althans niet in zijn geheel. Deze structuur van gebogen beton werd in 1966 tot leven gebracht door Oscar Niemeyer. Bedoeld als een van de grootste woonwijken van Brazilië, werd het in plaats daarvan het grootste kraakpand. De voormalige “ocupado” heeft een andere transformatie ondergaan, terug naar zijn legale gebruik vandaag. Dicht omringd door andere constructies, kan de volledige vorm van het gebouw alleen in fragmenten worden ervaren. In Context gaat Hans Wilschut in op de problematiek van de perceptie en planning van de stad, en benadrukt hij hoe afstand en perspectief daarbij een rol spelen. Het iconische Copan is voorbestemd om in delen of als onderdeel te worden waargenomen: onder andere een architecturale vorm.


  • share on