Collector’s Item

Tentoonstelling verlengd t/m 9 mei 2021

De verzameling hedendaagse kunst van Pieter en Marieke Sanders

In samenwerking met Kunstmuseum Den Haag, het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum Amsterdam en Teylers Museum toont het Centraal Museum 70 hedendaagse kunstwerken uit de collectie van Pieter en Marieke Sanders. De werken zijn onderdeel van een schenking en een overdracht van maar liefst 225 werken aan de Staat der Nederlanden. Deze bijzondere schenking wordt gevierd met de tentoonstelling Collector’s Item, waarin de collectie nog één keer als één geheel te zien is. Ieder museum geeft invulling aan een zaal, waarin de bezoeker werk kan ontdekken van onder meer Marlene Dumas, Jan Hoek, Klaas Kloosterboer, Folkert de Jong en Gluklya.

Pieter en Marieke Sanders verzamelden vanaf de jaren zeventig actuele kunst van zowel jonge en nog onbekende, als gevestigde kunstenaars uit binnen- en buitenland. De collectie van Pieter en Marieke Sanders vormt daarmee een fraaie afspiegeling van het kunstaanbod in Nederland uit deze periode. De nadruk ligt op innovatief en conceptueel werk. Schilderijen, tekeningen, sculpturen, klein plastiek, foto’s, installaties, videowerk: in vrijwel elk medium in verzameld. De collectie behelst vooral vroeg werk van onder meer Marlene Dumas, Babs Haenen, Hans Wilschut, Navid Nuur, Monali Meher, Driessens & Verstappen, Otobong Nkanga, Hannah van Bart, Katja Mater en nog vele anderen.

Meer info: Centraal Museum Utrecht


  • share on