Art Central Rotterdam XL

De wintereditie van ART Central Rotterdam XL brengt een reeks hedendaagse kunstruimtes en galeries, lokale culturele instellingen en artist-run-spaces samen in een gecureerde tentoonstelling. De GOOT, een zeer centraal gelegen nieuwe culturele locatie zal de thuisbasis zijn van de tentoonstelling verspreid over twee ruimtes op de Beurstraverse 154 & Beurstraverse 111.

Art Central Rotterdam XL presenteert

Beurstraverse

An ounce of information is worth a pound of data

02–04, 09–11.02.2024


Ooit was de Beurstraverse het financiële hart van Rotterdam, en nu is het een commercieel centrum; een knooppunt in economische, transport- en informatienetwerken. Als tandwielen in een machine onderzoeken de werken in de tentoonstelling feedback, controle, en errors in een tijd die gekenmerkt wordt door interconnectiviteit en snelle technologische verandering. Controleren wij onze systemen of controleren zij ons?

Gecureerd door Marijn Bril

Deelnemende kunstenaars:
Marco Barbier, Douglas Coupland, Rolf den Dunnen & Saminte Ekeland, Ruud Goedhart, Aletta de Jong, Kamagurka, Alban Karsten, Tom K Kemp, Carlijn Kingma, Sjoerd Knibbeler, Anna Lange, Johannes Langkamp, Sarah van der Lijn, Bas Losekoot, Ruben Mols, Anna Moreno, Jelmer Noordeman, Niels Post, Tonio de Roover, Jan Ros, Alan Smart, Johannes Steendam, Tools for Action, Giuditta Vendrame, Hans Wilschut

Deelnemende kunstruimtes:
Galerie Atelier Herenplaats, Kunstinstituut Melly, Eye Love You Art, Nieuw Charlois, H(a)L Het Archief, Christian Ouwens Galerie, Frank Taal Galerie, Huidenclub, Gallery Untitled, ROOF-A, ZERP Galerie, Studio Seine, PHOEBUS Rotterdam, Contour Gallery, CHAxARTxRTM, JOEY RAMONE, Murals Inc., NL=US Art, WTC Rotterdam Art Gallery, Contempo Galerie, PrintRoom, Neck Of The Woods, Garage Rotterdam, TENT, OMI Rotterdam

Art Central Rotterdam XL is een initiatief van Muriel Mager, Kiki Petratou en Erika Vati om synergie en samenwerking binnen het culturele ecosysteem van Rotterdam te bevorderen.

In het midden van de Koopgoot, geeft de Goot ruimte aan creativiteit en cultuur. De Goot is een tijdelijke ruimte voor eigentijdse ideeën van de maker én voor de maker.
 

Beurstraverse
An ounce of information is worth a pound of data

02–04, 09–11.02.2024

Open: 12.00-18.00 uur

DE GOOT
Beurstraverse 154 & Beurstraverse 111, Rotterd
Opening on February 2nd, 2024, 19.00h

https://artcentralrotterdam.nl/


  • share on