Nieuw boek – Centraal

Acht jaar lang (2006-2014) had ik een kamer in het vijfsterrenhotel Manhattan in hartje Rotterdam. Vanuit deze ruimte op de 12e verdieping keek ik dagen en nachten uit op het Stationsplein. Geen moment zag er hetzelfde uit: de ene dag reden tientallen vrachtwagens met zand af en aan, waar de volgende dag het plein er stil en verlaten bij lag. Striemde soms de regen tegen de zonwerende ruiten van mijn kamer, een uur later baadde het plein zich in het schelle zonlicht.
Toen ik met dit fotografieproject ben gestart, stond er nog het oude station van Van Ravesteyn. Door de jaren heen zag ik het plein veranderen. Na het ‘traan laten’ en de onvermijdelijke maar niet minder dramatische sloop verschijnen er plots nieuwe tijdelijke gebouwen. Een stel silo’s om er stikstof in op te slaan, een ‘kroepoek’ om onder te schuilen voor de reizigers krijgen een plek.
Centraal toont een acht jaar durend fotografieproject met als thema de bouw van het nieuwe station Rotterdam Centraal vanuit een kamer in het Manhattan hotel.
In het boek zijn ook twee essays worden opgenomen van journalist en kunsthistoricus Edo Dijksterhuis en theater-, televisiemaker Wilfried de Jong.

Boek

Uitverkocht

Speciale Edities

Bij het boek zijn twee limited editions verschenen. Hiervan zijn er nog enkele beschikbaar.

Lees meer

Centraal

Verschijningsdatum: 16 november 2014
Idee: Michiel Houdijk en Hans Wilschut
Fotografie: Hans Wilschut
Essays: Edo Dijksterhuis & Wilfried de Jong
Redactie: Michiel Houdijk, Jan van Mechelen, Laurens van der Pool, Eelco Roelsma
Uitgever: Trichis Publishing
Ontwerp: ZEE Strategie & Ontwerp
Formaat: 240 x 300 mm liggend
144 pagina’s, geillustreerd (kleur)
ISBN:978-94-90608-91-0


  • share on