Zig Zag City/ De Achterkant van Maaskant

Architectuurfestival ZigZagCity is een ontdekkingstocht door Rotterdam, een reis langs onverwachte plekken, weg van de gebaande paden. Deze festivaleditie verkennen we het Hoogkwartier, een karakteristieke wederopbouwwijk zoals je die alleen in Rotterdam tegenkomt.

ZigZagCity programmeert er de bijzondere expositie De Achterkant van Maaskant, waarin zes kunstenaars – schilder, fotograaf, architect, modefotograaf, sieradenontwerper, beeldend kunstenaar – hun werk in relatie tot het Industriegebouw tonen.

In vroegere tijden woonden de conciërges van een groot gebouw nog intern in het pand waar ze zorg voor droegen. Hun woningen bevonden zich doorgaans op de bovenste verdieping, waardoor ze, eigenlijk onbedoeld, van de prachtige uitzichten over de stad konden genieten. Deze woningen kijken uit over het alsmaar veranderende landschap van de Rotterdamse binnenstad. Zes kunstenaars – schilder, fotograaf, architect, modefotograaf, sieradenontwerper, beeldend kunstenaar – tonen hun werk in relatie tot het Industriegebouw en de stad. Samen vormen zij de appartementen om tot een eenmalige expositieruimte. In hun show tonen ze hoe de rauwe werkelijkheid van de stad op een poëtische en verfijnde manier heel dicht op je huid komt.

Met werk van: Caroline Bijvoet, Arianne van der Gaag, Machteld van Jooligen, Florine van Rees, Lie van der Werff, Hans Wilschut

De expositie is te bezoeken als onderdeel van de rondleiding door het Industriegebouw.

Opening: 16 Juni 2016, 20:00 uur
rsvp:opening@zigzagcity.nl

ZigZagCity
Industriegebouw,
Goudsesingel 64
3011 KD Rotterdam [NL]

www.zigzagcity.nl


  • share on