Diepsloot

2017
Johannesburg
archival print/dibond/white frame
135,2-180 cm, (edition 5 + 2 a.p.)

Diepsloot is Afrikaans voor “diepe sloot”. Het is een van de meest dichtbevolkte townships in Johannesburg. Diepsloot is in 1995 opgericht als tijdelijk doorgangskamp voor een deel van de mensen die Zevenfontein gedwongen moesten verlaten. Het bewonersaantal van Diepsloot schommelt rond de 350.000 mensen. Velen van hen wonen in hutjes van 3×2 meter, opgebouwd uit schroot, hout, plastic en karton. De meeste gezinnen hebben nauwelijks toegang tot stromend water, riolering of afvalverwijdering. Diepsloot staat bekend als één van de meest beruchte ’townships’ waar misdaad, gewelddadige protesten en onvoorspelbaarheid aan de orde van de dag zijn. De bevolking in Diepsloot is rijk aan verschillende stammen, culturen, tradities en nationaliteiten. Gebrek aan scholing is geen zeldzaamheid waardoor velen een bitter en kansarm bestaan leiden.


  • share on