Rotterdam Werkt

vanaf 18 sep. 2020

Zolang de fotografie bestaat, hebben fotografen Rotterdam in beeld gebracht. Zij gaven de stad haar gezicht. Na de succesvolle tentoonstelling Rotterdam in the Picture in 2015 presenteert het Nederlands Fotomuseum nu de opvolger: Rotterdam werkt. In deze nieuwe tentoonstelling staat opdrachtfotografie in Rotterdam van 1864 tot nu centraal. Foto’s die gemaakt zijn in opdracht van bedrijven en overheidsdiensten. Rotterdam werkt neemt je mee door de ontwikkeling van de Rotterdamse havens en bedrijven die altijd gesloten waren voor buitenstaanders. Je ziet veel onbekende foto’s en filmbeelden van mensen, gebouwen, gebeurtenissen en het leven in de stad. Speciaal voor deze tentoonstelling zijn ze voor even uit de collecties van hedendaagse fotografen en uit de verzamelingen van het Nederlands Fotomuseum, het Stadsarchief Rotterdam, de Koninklijke Verzamelingen en uit bedrijfsarchieven van o.a. Nationale-Nederlanden, Heineken en de Bijenkorf gehaald. Samen tonen ze een veranderende stad die altijd in beweging is en de ontwikkeling van de fotografie van 1864 tot nu.


  • share on