This Is Hallstatt, Kein Museum!

20 februari-26 september 2021

Het kleine dorpje Hallstatt in Oostenrijk is Insta-famous. Voor corona overspoelen jaarlijks miljoenen toeristen het plaatsje, voornamelijk afkomstig uit Azië. Gewapend met smartphones, tablets, drones en selfiesticks komen ze allen voor dezelfde fotogenieke plaatjes van het Alpengehucht. Ingeklemd tussen besneeuwde bergen en een glinsterend meer ziet het dorpje eruit als een sprookje. Kunsthal Rotterdam toont foto’s die Hans Wilschut (1966) er van 2018 tot 2020 maakt. Hij raakt gefascineerd door wat de aantrekkingskracht van Hallstatt teweeg brengt: van overlast tot inkomsten. Door het gerucht dat Arendelle uit de Disneyfilm Frozen is gebaseerd op het 780 inwoners tellende dorp is het massatoerisme dan al flink aangezweld. Wilschut fotografeert het pittoreske dorp, dat uit zijn voegen barst tot en met de coronapandemie in 2020 die het toerisme lam legt, en de straten teruggeeft aan de lokale bevolking. Lees Meer.


  • share on