We Like Art

Nu te zien bij We Like Art een reeks foto’s van Hans Wilschut over Het Stenen Hoofd, een project over één van de laatste vrijzones van Amsterdam, te zien t/m 12 december 2021. Het grootste deel van het jaar is het een desolate plek, maar in de zomermaanden is Het Stenen Hoofd aan de Westerdoksdijk in Amsterdam een geliefde locatie voor voorstellingen en als stadsstrand.


Wilschut fotografeerde deze plek vanaf het dak van het Westerdok op verschillende momenten: 

“Na het maken van de eerste foto raakte ik betoverd door de schoonheid van dit landschap. Het water als natuur en aan weerszijden ervan de stad in transitie in een perfecte balans. Ik vroeg mij af of ik tijd monumentaal kon maken door dit landschap over een langere periode te fotograferen. Het is een serie of scene geworden uitgesmeerd over anderhalf jaar tijd.Het werd een ritueel om aan het einde van een werkdag de trein naar Amsterdam te nemen naar het dak. Het gebouw waar ik op stond heeft een punt en op dat uiterste puntje stond ik steeds, vaak in volle wind.”

In PS Parool dit weekend een artikel over dit project samen met een aantrekkelijke speciale lezersaanbieding. 


  • share on