The Art Of Making Architecture

In het tussengebied van architectuur en beeldende kunst worden voortdurend grenzen van kunst, vormgeving, architectuur en stedelijke planning afgetast. In deze expositie gaan beeldend kunstenaar Rob Voerman, fotograaf Hans Wilschut de dialoog aan met Eindhovense architecten Ralph Brodrück & Renato Kindt, Jan Schevers en Wouter Hilhorst & Hyukjin Kang. Deze presentatie vindt plaats in samenwerking met de TU/e en heeft een educatieve component, meer als 55 masterstudenten architectuur TU/e participeren met werk in deze expositie.

De projecten tonen de resultaten van het samengaan van de conceptuele houding van de ingenieur en de intuïtieve benadering van de kunstenaar. Deze grensvervaging openbaart zich in een gemeenschappelijke aandacht voor het sensitieve, het materiaalonderzoek en het experiment. Deze methode van samenwerken laat het analytisch proces samenvallen met het empirisch proces, gebaseerd op de wisselwerking tussen de ervaring van het maken en de reflectie van het denken. Daarbij is het van belang dat de basis voor de betekenis van de dingen niet ligt in de dingen zelf, maar ontstaat door onze relatie met hen.

18 juni t/m 17 juli 2022, opening 17 juni om 17:00 uur

https://www.albertvanabbehuis.com/


  • share on